Wallflore® Frequently Asked Questions

Hieronder vind je een overzicht van de Frequently Asked Questions:

Hoe krijgen de planten in een groene wand water?

De systemen van Wallflore zijn voorzien van een irrigatiesysteem. Het irrigatiesysteem is één van de belangrijkste onderdelen voor een succesvolle groene wand. Het irrigatiesysteem bestaat uit een netwerk van druppelslangen in de wand, dat wordt aangestuurd door de centrale regelkast. De mogelijkheden van dit systeem zijn erg uiteenlopend van ‘standalone’ tot volledig ‘webbased’.

Welke planten kan ik in mijn verticale tuin plaatsen?

De keuze voor het type beplanting is afhankelijk van de situatie en het omgevingsklimaat. Voor een binnenwand worden uiteraard binnenplanten toegepast en voor een buitenwand buitenplanten. Wallflore kan voor iedere situatie een passend advies geven.

Wordt mijn muur niet vochtig door het Wallflore systeem?

De Wallflore systemen hebben aan de muurzijde een zogenaamde ‘’air gap’’. Deze zorgt er voor dat er altijd ventilatie achter het systeem is. Hierdoor worden muren niet vochtig. Ook is de achterzijde van het systeem bekleed met een waterafstotend materiaal.

Wat weegt een verticale tuin van Wallflore?

Afhankelijk van het type systeem, wegen de Wallflore producten tussen de 15 en 30 kg/m2. Het Wallflore SOFT systeem is het lichtste systeem.

Kan een Wallflore systeem ook aan mijn wand of gevel gemonteerd worden?

De groene wanden van Wallflore kunnen in feite op iedere binnenwand of buitengevel toegepast worden. Het systeem is licht in gewicht en flexibel in de bevestiging. Mocht u twijfels hebben met betrekking tot de mogelijkheden voor uw wand of gevel, dan denkt Wallflore graag mee voor een passende oplossing.

Mijn antwoord staat er niet tussen, wat nu?

Mocht je bij de meest gestelde vragen niet het antwoord vinden op je vraag, neem dan contact met ons op via het daarvoor bestemde contact formulier. Je vraag wordt binnen 1 werkdag beantwoord. Contact formulier

Wallflore klantenservice

Mocht je bij de meest gestelde vragen niet het antwoord vinden op je vraag, neem dan contact met ons op via het daarvoor bestemde contact formulier. Je vraag wordt binnen 1 werkdag beantwoord.