verticale tuin buiten groene gevel buiten wallflore soft e

Wallflore® SOFT-e

Wallflore SOFT-e is een uniek systeem om gevels en buitenwanden te transformeren tot een verticale tuin. Met het SOFT systeem kunt u een weelderige plantengevel creëren met een variëteit aan verschillende hang en klimplanten.

Wallflore SOFT-e is een systeem waarbij plantpanels worden gecombineerd met een gaaswerk constructie. Het geheel wordt gemonteerd middels het aluminium Fix-lide systeem van een hoogwaardige kwaliteit. De plantpanels zijn voorzien van een steenwolsubstraat om een goede groei van de planten te kunnen waarborgen. Daarnaast is het systeem is voorzien van een compleet irrigatienetwerk waarmee de planten water en voeding krijgen toegediend. Dit irrigatienetwerk kan zowel ‘stand alone’ worden als ‘web-based’ worden uitgevoerd.

Door de toepassing van hang- en klimplanten is het systeem in staat om eenvoudig grote hoogtes overbruggen en snel een groene gevel te creëren. Tevens wordt hierdoor de kwaliteit van het omgevingsklimaat verbeterd. Het is door verschillende studies bewezen dat meer groen bijdraagt aan een duurzame en schone omgeving.

example1 De grote voordelen van dit systeem.
• Begroening van grote oppervlaktes tegen relatief
   lage kosten
• De toepassing van hang- en klimplanten geven het
   gehele jaar een bijzonder levendig karakter
• Door combinatie met gaas zijn weinig plantpanels nodig
• Verbeteren van luchtkwaliteit en bijdrage aan CO²
   en compensatie

Lees hier meer over de technische eigenschappen van het SOFT-e systeem.