web based kamerplant planten panelen wallflore soft i

Wallflore® SOFT-i

Wallflore SOFT-i is een uniek systeem om binnenwanden te transformeren tot een verticale tuin. Met het SOFT systeem kunt u een weelderige plantenwand creëren met een variëteit aan verschillende hang en klimplanten.

Wallflore SOFT-i is een systeem waarbij plantpanels worden gecombineerd met een gaaswerk constructie. Het geheel wordt gemonteerd middels het aluminium Fix-lide systeem van een hoogwaardige kwaliteit. De plantpanels zijn voorzien van een steenwolsubstraat om een goede groei van de planten te kunnen waarborgen. Daarnaast is het systeem is voorzien van een compleet irrigatienetwerk waarmee de planten water en voeding krijgen toegediend. Dit irrigatienetwerk kan zowel ‘stand alone’ worden als ‘web-based’ worden uitgevoerd. Het is tevens mogelijk het hemelwater op te vangen en eventueel samen met het drainwater te hergebruiken voor de groene wand.

Door de toepassing van hang- en klimplanten is het systeem in staat om eenvoudig grote hoogtes overbruggen en snel een groene wand te creëren. Tevens wordt hierdoor de kwaliteit van het binnenklimaat verbeterd. Het is inmiddels bewezen dat een groene omgeving bijdraagt aan minder ziekteverzuim en een beter gevoel van welzijn onder de mensen.

example1 De grote voordelen van dit systeem:
• Begroening van grote oppervlaktes tegen relatief lage
   kosten
• De toepassing van hang- en klimplanten geven een
   bijzonder levendig karakter
• Door combinatie met gaas zijn weinig plantpanels nodig
• Verbeteren van luchtkwaliteit en bijdrage aan CO²
   compensatie

Lees hier meer over de technische eigenschappen van het SOFT-i systeem.