verticale groene gevel gevel groen wallflore soft pk

Wallflore® SOFT-pk

Het Wallflore SOFT-pk systeem is een systeem ter verfraaiing van betonconstructies in bijvoorbeeld parkeergarages. Het systeem is in basis gelijk aan het Wallflore SOFT-e systeem, echter wordt hierbij geen gaaswerk toegepast waardoor het geheel een andere uitstraling krijgt. Het geheel wordt gemonteerd middels het aluminium Fix-lide systeem van een hoogwaardige kwaliteit. De plantpanels zijn voorzien van een steenwolsubstraat om een goede groei van de planten te kunnen waarborgen. Daarnaast is het systeem is voorzien van een compleet irrigatienetwerk waarmee de planten water en voeding krijgen toegediend. Dit irrigatienetwerk kan zowel ‘stand alone’ worden als ‘web-based’ worden uitgevoerd.

Het SOFT-pk systeem wordt voornamelijk bij parkeergarages toegepast, maar zal ook in andere situaties een passende oplossing bieden.

Door de toepassing van hang- en klimplanten is het systeem in staat om eenvoudig grote hoogtes overbruggen en snel een groene gevel te creëren. Tevens wordt hierdoor de kwaliteit van het omgevingsklimaat verbeterd. Het is door verschillende studies bewezen dat meer groen bijdraagt aan een duurzame en schone omgeving.

example1 De grote voordelen van dit systeem
• Begroening van grote oppervlaktes tegen relatief
   lage kosten
• De toepassing van hang- en klimplanten geven het
   gehele jaar een bijzonder levendig karakter
• Door combinatie met gaas zijn weinig plantpanels nodig
• Verbeteren van luchtkwaliteit en bijdrage aan CO²
   compensatie

Lees hier meer over de technische eigenschappen van het SOFT-pk systeem.